S-a stabilit științific: dacă în jurul tău nu e nici un moldovean, tu ești ăla

O problemă matematică ce a chinuit oamenii de știință români vreme de secole a fost rezolvată în această săptămână la Institutul de Matematici Superioare și Statistică din București. Astfel, un cercetător care a studiat 30 de ani această chestiune a reușit să emită o teoremă universal valabilă care va ajuta cu precizie la calcularea numărului de moldoveni dintr-o mulțime dată.

„Dacă se ia o mulțime n+1 de români, în care n este un număr întreg mai mare sau egal decât 1, atunci n este moldovean. Numărul moldovenilor se calculează prin formula (n+1)/2, rezultatul se rotunjește și astfel se află numărul de moldoveni. Când se lucrează pe cifre mici această formulă este foarte utilă, astfel, orice român va putea afla că, dacă nu e nici un moldovean în jur, atunci el este, sigur, moldovean”, a încercat să explice savantul român teorema.

Orice român dovedit, prin teoremă matematică, este astfel obligat să devină un stâlp important al culturii românești sau să se apuce de băut. Cercetătorii precizează că cele două noțiuni nu se exclud și de aceea majoritatea moldovenilor preferă ultima activitate, întrucât prima presupune un efort consistent și de lungă durată.

Scris de Ef
19 ianuarie 2016 14:01
Citește mai mult despre: moldoveni

Alte articole

Vezi mai mult