S-a stabilit științific: secuii nu sunt o etnie, ci o boală de piele

După zeci de experimente făcute pe secui, dar și pe animale, savanții de la Universitatea de Medicină Babes-Bolyai din Praga au stabilit că ceea ce părea a fi iredentism și secuism nu este altceva decât o boală de piele care nu este tratată cum trebuie. Astfel, cei care se molipsesc de boală încep să simtă mâncărimi în fund și, neștiind despre ce e vorba, se-apucă și cer independență teritorială. 

„Tratamentul este uimitor de simplu: ceva igienă personală, o alifie pentru mâini și glezne și un pic de dietă. Dacă nu mănânci de pe jos, dacă folosești furculița sau lingura, ai șanse ca în câteva săptămâni să te vindeci complet. Nici măcar cicatrici nu rămân”, spun medicii. Aceștia au mai arătat că boala provoacă și o inflamație a limbii, care îi face să vorbească ciudat. 

Tratamentul a fost deja aplicat pe mai mulți secui iar rezultatele sunt promițătoare, majoritatea transformându-se în unguri normali, care fac autostrăzi și turism la Balanton. Când au fost întrebați ce părere au despre Ardeal și Ținutul Secuiesc, aceștia au răspuns plictisiți: „Lăsați-mă în pace cu prostiile voastre, e au am treabă, m-așteaptă Gyongy acasă cu un gulaș la cuptor, n-am timp de căcaturi. Hai, valea că pun pe kutya pe voi”.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 aprilie 2015 16:56
Citește mai mult despre: boli de piele secui ungur

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult