Sătul de wirelessul prost din hotelurile de pe Litoral, Deceneu Petrescu, un tânăr inginer bucureştean, şi-a construit pe bloc un router de 10 tone, probabil cel mai puternic din lume. Acum, fie că e la club în Mamaia sau la focul de tabără în Vama Veche, se poate conecta la wifi-ul de acasă, nemaifiind nevoie să înveţe zeci de parole sau să umble disperat cu telefonul în mână în căutare de semnal.

router_uriaspe_bloc.jpg

"Mă înţeleg bine cu vecini, n-a fost greu să primesc OK-ul să pun routerul pe terasa bloului", mărturiseşte Petrescu. "Mai complicat a fost cu autorizaţia de construcţie, pentru că antenele au 12 metri fiecare. Acum funcţionează de minune, am 4 liniuţe pe o rază de trei judeţe, singurul inconvenient e că trebuie să mătur din când în când păsările prăjite."

"A costat 8 milioane de dolari şi consumă curent cât un cartier mai mic, dar de câte ori văd 'wifi gratuit' pe site-ul vreunui hotel, îmi aduc aminte că a meritat investiţia", adaugă tânărul.

Următorul proiect la care lucrează bucureşteanul, spun apropiaţii, e un furtun de duş lung de 300 km, ca să aibă şi apă caldă când merge în vacanţă.Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Saturday, 10.06.2017 14:50 IT & Știința

National Cinematografic