Savanții de la CERN au reparat o maioneză cu acceleratorul de particule, la nivel molecular

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, savanții de la CERN au făcut și ceva util, lăsând deoparte domeniul imaginar al fizicii teoretice. Folosind cel mai mare accelerator de particule de pe bătrânul continent, aceștia au reușit să repare o maioneză complet, la nivel molecular.

„Procedura a fost una complexă și de mare precizie. Practic am cuplat blenderul la accelerator, am ridicat puterea la cinci milioane de megawați și i-am dat drumul să se învârtă. A ieșit o maioneză atât de fină și pufoasă că vata pe băț pare cărămidă pe lângă ea”, spune fizicianul Pierre du Cebal, directorul diviziei de Tehnologie Aplicată din cadrul CERN.

Savanții își propun ca până anul viitor să stabilească și formula exactă de decorat o salată boeuf, proporția gogoșarilor, castraveților murați și a ouălelor pe exterior, folosind constanta lui Euler și numărul lui Avocadro. „Nu e ceva ieșit din comun, în zona tropicală salata beouf se face și cu avocadro și iese foarte bună”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 decembrie 2023 11:31
Citește mai mult despre: CERN maioneza

Comentarii 1 comentariu

  • – Impactul și proporția cărnii de parizer în Salata de Beouf, nu vor fi analizate ?
    Fiindcă Salata de Boeuf iese mai ieftină cu carne de parizer decât cu cane crescută în laborator. Care oricum e mai ieftină decât carnea de abator crescută cu apă în măcelarii.

    – Și ca o curiozitate, de ce Salata de Boeuf (boeuf = vită, în franceză), la români se face cu carne de pui ?

Alte articole

Vezi mai mult