Savanții de la Măgurele au făcut cel mai puternic magnet de frigider din lume

Cercetătorii de la Măgurele au intrat din nou în Cartea Recordurilor după ce au produs aseară cel mai puternic magnet de frigider din lume, cu o lipicioşenie magnetică de peste 420 de kilosalutăridinthasos (n.r. = unitatea de măsură a magneţilor de frigider).

După imprimarea cu o poză frumoasă a oraşului Măgurele, super-magnetul ar putea fi folosit la magazinul de suveniruri al Institutului de fizică, dar are şi aplicaţii industriale, de exemplu în domeniul construcţiilor sau al şantierelor navale.

„E primul magnet de frigider de care poţi trage frigiderul prin casă”, se laudă Marcel Grigore, om de ştiinţă în domeniul magnetismului refrigerant. „Singura problemă e că rişti să deplasezi din greşeală şi frigiderul vecinului, mai ales în apartamentele comuniste, unde bucătăriile sunt lipite una de alta, în oglindă.”

Câţiva cetăţeni de pe Facebook sunt deja preocupaţi că amplasarea mai multor asemenea magneţi pe acelaşi frigider ar putea afecta câmpul magnetic al Terrei sau, mai rău, crea o microgaură neagră care ne-ar transporta pe toţi într-un univers paralel, mult mai exotic şi cu mâncare bună la all-inclusive.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 ianuarie 2021 11:20
Citește mai mult despre: fizica magneti Magurele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult