Într-o bună zi, omenirea ar putea călători de la un capăt la altul al galaxiei, şi poate chiar în timp! Magyar István, cercetător la Universitatea Maghiară din Budapesta, spune că misterioasele tuneluri numite "găuri de kürtős" ar putea conecta anumite puncte din continuumul spaţio-temporal.

kurtos_spatial.jpg
"În acelaşi mod în care această hartă a Transilvaniei poate fi împăturită, teoria relativităţii spune că însuşi spaţiul poate fi curbat de masa unui kürtős suficient de mare. Nu au fost încă descoperite dovezi ale existenţei kürtősului în cosmos, dar e posibil din punct de vedere matematic, plus că nu ne împiedică nimic să construim chiar noi un kürtős uriaş, delicios, cu zahăr şi scorţişoară, sau poate chiar cu nucă", spune prof. István.

"Dacă îl putem folosi ca să descoperim viaţa în alte sisteme stelare, bine. Dacă nu, ne-am ales un kürtős gigant. Toată lumea câştigă!", a punctat cercetătorul maghiar.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 09.11.2018 10:52 IT & Știința

National Cinematografic