Savanții români au trimis pe Marte un robot din pachete de țigări

Reușită demnă de tot respectul a Institutului de Robotică și Lipiri Avansate din Mizil. Un robot din pachete de țigări, botezat Marcel, la care oamenii de știință mizileni au muncit mai bine de 7 ani a fost în sfârșit finalizat și trimis pe Marte, într-o misiune de căutare de chiștoace pe solul planetei roșii.

”Fiecare pachet de țigări din care este format Marcel practic reprezintă un compartiment în care el poate aduna chiștoace din solul de pe Marte”, a explicat directorul Institutului din Mizil. ”Scopul nostru este să aflăm ce tip de țigări fumează marțienii sau ceilalți extratereștri care au vizitat planeta Marte. Dacă există viață pe Marte sau în Univers, cu siguranță există și chiștoace pe-acolo.”

Un moment istoric a avut loc când robotul din pachete de țigări l-a întâlnit pe robotul celor de la NASA, Curiosity. Din camerele montate pe robotul americanilor se aude cum acesta l-a întâmpinat cu întrebarea ”How are you?”, la care robotul din Mizil a răspuns tot cu o întrebare: ”Boss, n-ai și tu o țigară, că mi-am uitat pachetul pe Terra?”.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de Calin
27 octombrie 2020 08:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult