Scade prețul la iPhone! Chinezii pot face acum doi copii care să muncească în fabricile Apple

Vești bune pentru snobii fără posibilități care își doresc un telefon Apple dar nu își permit să-l cumpere, nici măcar de la hoți. China a anunțat că va renunța la politica „un copil pe familie” și va permite cetățenilor să aibă doi copii, asta însemnând mai multă forță de muncă pentru uzinele în care se fac îndrăgitele telefoane.

„O asemenea explozie de natalitate va genera, pe viitor, în 5-6 ani, la o explozie de angajați. Asta va duce la concurență și la scăderea salariilor, practic vom putea plăti copiii care asamblează iPhone-uri cu 1 dolar pe lună, ceea ce va duce la o scădere a costurilor de producție cu aproape 0,2%”, a declarat Tim Cook, directorul general de la Apple.

Acesta a precizat că, chiar și în aceste condiții, Apple rămâne un angajator de top în China, unde plătește salarii triple față de minimul obligatoriu, situat în acest moment la 60 de cenți pe lună sau o găleată de orez. Și alte companii au anunțat reduceri de prețuri, Nike, Adidas sau United Colors of Benetton urmând a scădea prețurile la produse cu până la doi dolari/tonă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

29 octombrie 2015 17:10
Citește mai mult despre: china iPhone

Alte articole

Vezi mai mult