Scandal în Guvern: hârtia de 5 lei acordată anul ăsta pentru cercetare e ruptă şi nu poate fi folosită

Se pare că și în acest an cercetarea și inovația românească vor stagna vizibil întrucât fondurile alocate în această direcție nu pot fi folosite. Descoperirea a fost făcută de un om de știință care a mers cu bancnota de 5 lei destinată cercetării la un chioșc, dar vânzătoarea nu i-a primit-o, că e ruptă. Acesta a mai fost refuzat și la alte chioșcuri din zonă.

„În momentul de față suntem așa cum ne vedeți. Avem banii alocați pentru cercetare dar nu îi putem folosi. Am discutat cu colegii și ni s-a sugerat să mergem să o schimbăm la Banca Națională, că ei mai schimbă și bancnote deteriorate. BNR ne-a răspus că da, va înlocui bancnota, dar trebuie să așteptăm să fie o emisie nouă de masă monetară, că nu pornesc mașina de tipărit bani pentru cinci lei”, spune directorul Institutului de Cercetări Avansate, ing. Decebal Popescu.

Soluția ar putea veni din partea unei celebre universități americane, cea din Massachusetts, care a donat României o rolă de scoci jumătate folosită, dar încă bună, mai e pe ea destul. Din păcate ea acum se află blocată în vamă și nu poate fi scoasă că nu sunt finalizate actele de donație și nu se știe dacă materialele de papetărie folosite în cercetare sunt scutite de taxe vamale.

Scris de Eftimie
14 aprilie 2018 09:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult