Schimbarea orei i-a priit: un corporatist a descoperit că săptămâna are și-o a 8-a zi, ținută secretă

Trecerea la ora de iarnă a fost de bun augur pentru pasionații de muncă din corporații. Ei au primit nu doar mult așteptatul bonus anual de 60 de minute extra în compania Excel-ului, ci și un cadou nesperat. Codruț J., regional development&assets coordinator, și-a folosit ora în plus pentru a definitiva calculele unui amplu proiect: o teorie proprie la care lucra – evident, doar în timpul liber pe care niște șefi obtuzi și indolenți îl obligau să și-l ia uneori.

Concret, Codruț J. a descoperit că săptămâna are, de fapt, 8 zile, și nu 7 așa cum am fost înșelați până acum. Cercetătorul afirmă că această zi a existat dintotdeauna, dar a fost ținută secretă de oculta mondială. „Se tem c-ar trebui să ne plătească în plus, de-aia nu vor să se știe de-această a 8-a zi. Că nici nu pică în weekend, ci undeva pe la mijloc – după miercuri sau joi… mai am niște corecții de făcut”, spune Codruț cu ochii sticlind de exuberanță și nesomn.

Corporatiștii au primit vestea în delir. Unii au început deja să-și facă to-do list-uri stufoase pentru zilele în plus care vor urma, alții își explică abia acum de ce Power Point-ul nu pornea uneori ASAP: „…deci asta era, că dacă el rămânea nefolosit 24 de ore, pe urmă se-ncălzea mai greu!”, spun ei plesnindu-se cu palma peste badge-uri. Singurul lor regret – că au pierdut până acum atâtea zile de lucru intens și întâlniri nesfârșite – e contracarat de bucuria că le vor putea recupera făcând ore suplimentare. Și cum ziua descoperită încă n-are un nume, corporatiștii vor să-și onoreze colegul botezând-o după el, astfel că săptămâna urmează a fi formată în curând din: luni, marți, miercuri, joi, codruț, vineri, sâmbătă și duminică.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

31 octombrie 2016 14:10
Citește mai mult despre: corporatist

Alte articole

Vezi mai mult