Senzațional! A fost descoperit scheletul bine dotat al unui om din Puleolitic

Descoperire senzațională într-un sit arheologic din Bihor: cercetătorii au dezgropat un schelet extrem de bine dotat, despre care se crede c-ar fi din Puleolitic. Dacă informația se confirmă, ar fi cea mai importantă descoperire de la penisul lui Terente încoace.

„E posibil să avem de-a face nu doar cu cel mai bine dotat schelet, dar și cel mai vechi descoperit vreodată pe teritoriul României“, spune arheologul care a făcut senzaționala descoperire. „Despre Puleolitic existau doar legende, mulți arheologi îi neagă existența, dar acest schelet descoperit de noi confirmă că Puleoliticul chiar a existat.“

Pentru cei care nu știu, Puleoliticul este o perioadă în care trăiau niște hominizi care o aveau cu până la de 10 ori mai mare decât homo sapiens. Tocmai de aceea, arheologii maghiari susțin acum că scheletul acela ar aparține strămoșului lor, care în mod evident a fost primul în Ardeal.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
8 martie 2021 13:03

Alte articole

Vezi mai mult