În zilele noastre, orice tânăr informatician poate ajunge să spargă serverele NASA, dar numai un hacker cu adevărat talentat poate atinge performanţele temutului Robert Acrişor! În această dimineaţă, celebrul hacker vâlcean a reuşit să-şi plătească impozitele cu cardul folosind site-ul dedicat al Guvernului, ghişeul.ro.

temutul_hacker_caracalean.jpg
“Sunt hacker de mai bine de 30 de ani, de când calculatoarele erau cât frigiderele, funcţionau cu cartele perforate şi trebuia să pătrunzi în ele cu flexul. Niciodată nu m-am confruntat însă cu un sistem de securitate atât de puternic”, mărturiseşte Acrişor, cunoscut în lumea hackerilor ca Acrutzzu1971.

“Practic, fiecare element al platformei de plată electronică a taxelor e proiectat special să împiedice accesul plătitorilor de taxe. NASA ar avea multe de învăţat de la statul român pe partea de îngreunare şi descurajare a cetăţeanului.”

În demersul său, celebrul spărgător a recunoscut că o parte din acţiuni au avut loc offline. “Pentru o injecţie SQL - ceva destul de banal pentru un hacker - a trebuit să completez trei formulare şi să aştept două luni, iar parola contului fals pe care l-am folosit ca să-mi plătesc impozitul a trebuit s-o obţin de la un ghişeu aflat în capătul celălalt al ţării.”

“Mai bine mă întorc la furat stenograme de la CIA”, a adăugat hackerul.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 06.11.2014 15:07 IT & Știința

National Cinematografic