Serviciul 112 va acorda prioritate celor care sună de pe un iPhone, că au mai mulţi bani

Ordonanţa de urgenţă pentru normalizarea serviciului de urgenţă 112 conţine câteva prevederi controversate. Operatorii serviciului vor fi obligaţi să acorde prioritate persoanelor care sună de pe un iPhone, însă doar de la versiunea 7 încolo, deci cei cu iPhone 6, 5, 5S, SE sau 6 Plus vor fi incluşi la categoria a doua şi puşi pe lista de aşteptare.

“Ce sens are să intervenim la o victimă de violenţe domestice, de exemplu, care sună de pe o gioarsă de Huawei, şi care evident e un sărac, e pe ajutoare sociale, sau cine ştie ce situaţie are? Ne încurcăm, consumăm motorină degeaba, ne trezim că nici nu face plângere, că ăştia aşa sunt, se împacă mereu cu agresorul. Şi în timpul ăsta cineva evident valoros, productiv, cu un iPhone, stă şi poate moare în stradă că ne-am dus noi la apel de pe telefon ieftin. Nu e normal”, declară secretarul de stat care a redactat ordonanţa.

Motivaţia ordonanţei e simplă. Guvernul a constatat că foarte mulţi români cu iPhone sunt angajaţi la stat, deci e firesc să fie primii ajutaţi atunci când au nevoie: “112 e un serviciu de stat şi colegii nu trebuie să se abandoneze la greu”, spune secretarul de stat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 septembrie 2019 15:33
Citește mai mult despre: 112

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult