Situaţie inexplicabilă în Politehnică. În anul I există un student fără mâini

Caz straniu la Facultatea de Automatică din cadrul Politehnicii din București, unde printre studenți se regăsește și o persoană fără mâini. Asta în condițiile în care atunci când spui student la Politehnică primul lucru care îți vine în mine e o îndeletnicire pentru care mâna e obligatorie. Surprinde nu atât faptul că un astfel de student a fost acceptat la Politehnică, cât faptul că un tânăr fără mâini a crezut că poate să ajungă student la Politehnică.

”Nu e ca și cum n-ar ști toată lumea care e îndeletnicirea principală a studenților de la Poli”, spune un veteran al Politehnicii bucureștene. ”Și pentru aia îți trebuie mâini. Într-adevăr, acest student fără mâini poate să treacă examene, poate să fie chiar și șef de promoție, dar neavând mâini nu va ajunge niciodată un student la Politehnică în adevăratul sens al cuvântului. Pur și simplu n-are cum.”

Studentul spune însă în apărarea sa că provine dintr-o familie înstărită, fapt care îl ajută să compenseze lipsa mâinilor. El are un valet personal, care-l ajută să facă ceea ce fac studenții de la Politehnică și de câteva ori pe zi. Ba, mai mult, uneori este ajutat să fie un student normal de colegii de cameră: de fiecare dată când trag câte-o beție, aceștia fac un concurs și cel care trage bățul mai scurt îl rezolvă pe studentul fără mâini.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 mai 2016 08:05
Citește mai mult despre: Politehnica student

Alte articole

Vezi mai mult