Smart! A apărut holograma care imită o maşină şi îţi ţine locul de parcare ocupat

Te-ai săturat să-ţi găseşti locul de parcare ocupat? Lasă cărămida jos şi apelează la o soluţie inteligentă. Dacă eşti nevoit să-i spargi cauciucurile sau să-i ridici ştergătoarele, deja ai pierdut. Mai bine foloseşte o hologramă de parcare, pe care o poţi comanda direct de pe telefonul mobil. Holograma de parcare este un device care se montează pe locul de parcare şi creează aparenţa unei maşini parcate acolo. Gherţoiul va trece pe lângă şi va căuta un alt loc.

Spune adio scandalurilor din faţa blocului! Holograma de parcare poate imita toate modelele existente, de la maşini autohtone până la modele de Formula 1: “Am instalat holograma şi am ales să simulez un Maserati pe locul meu de parcare. Câţiva copii au încercat să zgârie holograma, dar i-am văzut pe cameră şi i-am avertizat prin sistemul sonor. Totul prin wireless-ul blocului!”, susţine Marian Coltea, care a apelat la o soluţie smart integrată de la Telekom. “In plus, am montat şi un stâlp de iluminat inteligent care detectează intenţiile – bune sau rele – ale celor care se apropie de hologramă. Astfel, ştiu precis că dacă intensitatea luminii este puternică, cineva se pregăteşte să acţioneze”, a adaugat Marian Coltea, cunoscut, de altfel, drept pasionat de gadget-uri si tehnologie.

Din păcate administratorul blocului a văzut holograma şi l-a reclamat pe Marian la Fisc, unde acum trebuie să plătească taxe pentru o maşină pe care nu o are, semn că integrarea soluţiilor smart trebuie accelerată.

29 ianuarie 2018 11:01
Citește mai mult despre: smart telekom

Alte articole

Vezi mai mult