Șobolanul cu colți sabie, crezut dispărut, trăiește în subsolul spitalului din Pitești!

Descoperire unică în lume! O specie considerată dispărută încă din epoca de gheață rezistă fără probleme în subsolul Spitalului Județean din Pitești. Mai multe familii de șobolani cu colți sabie trăiesc, vânează și se înmulțesc, netulburați de niciun om. Zona a fost declarată arie protejată și rezervație zoologică de interes mondial.

Șobolanul cu colți sabie vânează coropișnița păroasă, o specie de gândac de circa 1,5 kg. Folosindu-și colții, șobolanii ucid repede prada și o consumă în câteva minute, apoi râgâie satisfăcuți, și dorm la umbra mucegaiului de Cretacic, care împodobește pereții instituției.

Deși seamănă foarte mult, șobolanul cu colți sabie nu e deloc înrudit nici cu șobolanul comun, nici cu șoarecele, nici cu hârciogii sau cârtițele cu care coexistă în subsolul Spitalului Județean din Pitești, evoluând din specii complet diferite. De aceea, ei și sunt imuni la virușii din spital și au reușit să supraviețuiască.

În anii în care clima e mai puțin umedă, sau când vine un control de la București, flora de mucegai se reduce, se răresc și coropișnițele, așa că șobolanul cu colți sabie e nevoit să migreze la Spitalul de Pediatrie, trecând cu miile prin centru, în claxoanele piteștenilor nervoși.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 august 2020 10:11
Citește mai mult despre: spital

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult