Şoc în lumea ştiinţifică! Stephen Hawking publică volumul “10 manele care mi-au influenţat cariera”

Credeaţi că manelele sunt numai pentru troglodiţi? Din ce în ce mai mulţi membri marcanţi ai comunităţii academice recunosc că sunt pasionaţi de controversatul gen muzical, folosind manelele în paralel cu metodele consacrate, precum meditaţia sau yoga, pentru a-şi găsi inspiraţia şi a-şi face ordine în gânduri.

Ultimul mare om de ştiinţă care s-a alăturat acestui curent este însuşi Stephen Hawking, care a publicat recent un volum de 690 de pagini dedicat celor 10 manele despre care acesta spune că l-au ghidat în carieră şi l-au ajutat să se redescopere.

“Puţini ştiu, dar ideea cu paradoxul informaţional al găurilor negre mi-a venit urmărind videoclipul melodiei ‘Sunt tare’ a lui Nicolae Guţă”, recunoaşte celebrul fizician teoretician. “Scena aia memorabilă, când Guţă e urmărit de mafioţi şi se costumează în mexican în subsolul unui bar de pe Căderea Bastiliei, mă duce cu gândul la modul fascinant în care găurile negre transmit informaţii despre materia pe care au asimilat-o. Dar puteţi citi mai multe despre asta în cartea mea.”

Singurul manelist despre care Hawking admite că îi displace profund este, spre dezamăgirea multor fani, Jean de la Craiova. “Sigur, e drăguţ că ne pupă Jean, dar melodiile sale contrazic tot ce ştim despre relativitate generală şi gravitaţie. Am fost revoltat când Higgs a propus ca bosonul său să fie numit Bosonul Jean de la Craiova.”

„Aşa cum unii îşi doresc să fi prins Woodstockul, eu îmi doresc să fi fost la Sala Palatului, la Miss Piranda ’91”, adaugă cercetătorul.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

30 ianuarie 2015 15:26
Citește mai mult despre: fizica gauri negre manele Stephen Hawking

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult