Ai admirat, vreodată, luminescenţa misterioasă a Căii Lactee pe cerul limpede al nopţii? Ei bine, ai fost victima uneia dintre cele mai mari erori din istorie! Savanţii NASA au confirmat că pâcla albicioasă vizibilă noaptea din orice loc nepoluat de pe Pământ nu e un braţ al galaxiei noastre, ci un nor uriaş de fum de grătare care se ridică, fără întrerupere, de deasupra României.

calea_lactee_fum_gratare.jpg

“Vechii greci au văzut-o primii şi i-au spus ‘Calea Lactee’ pentru că li se părea că are un aspect lăptos. N-aveau de unde să ştie că e doar fum de la mititeii dacilor, fiindcă meşteşugul grătarului nu le era cunoscut’, povesteşte Samuel Wang, expert galactic la NASA.

“Aşa se explică de ce aşa-zisa Cale Lactee e vizibilă mai ales în weekenduri sau de 1 Decembrie”, adaugă specialistul, “dar şi de ce n-am fost contactaţi niciodată de o civilizaţie extraterestră. Dacă te uiţi spre planeta noastră din orice alt colţ al galaxiei, nu se vede decât norul de fum al românilor.”


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Thursday, 15.12.2016 16:55 IT & Știința

National Cinematografic