Speriaţi de atacul cibernetic, mii de funcţionari s-au dus azi la birou să vadă dacă le mai merge Solitaire-ul

Nici în ziua de salariu nu s-au grăbit aşa la muncă! Mii de funcţionari din România s-au dus azi încă de la 6 dimineaţa la birou, să verifice dacă le-au fost afectat computerele de atacul cibernetic mondial. Cei mai mulţi au răsuflat uşuraţi. Computerele nu erau afectate, pentru că nu fuseseră niciodată conectate la internet.

Au fost şi bugetari care nu mai dăduseră pe la muncă de 2 luni, dar acum au venit. Şi, dacă tot au venit într-o sâmbătă, evident că au făcut cerere pentru acordarea unui spor de 100%, că au venit la muncă în weekend, dar şi un spor de stres de 30%, pentru că s-au speriat că hackerii le-au şters singurul soft pe care îl utilizează.

Funcţionarii spun însă că pericolul încă nu a trecut. Săptămâna viitoare, programul cu publicul în toate instituţiile va fi redus cu 3 ore, pentru ca tehnicienii să reinstaleze software-ul Solitaire, care va fi criptat, pentru a nu permite hackerilor să-l spargă. Costurile vor fi de câteva milioane de Euro, dar vor fi justificate de performanţele funcţionarilor, care vor putea primi până la 2 dosare pe zi.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 mai 2017 14:03
Citește mai mult despre: atac functionari Solitaire

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult