La nici o săptămână de la încheierea Conferinței Naționale de Digital, unde au fost o serie de anunțuri uluitoare, o știre bombă lovește piața de IT. Platforma Ro100 (R0+) lansată de antreprenorul Dacian Cioloș, un hub local, a fost achiziționată de Linkedin cu 2 miliarde de dolari.

ciolos-linkedin.jpg

Bursele au reacționat imediat, iar anunțul făcut de CEO-ul Linkedin - care a promis că Ro100 se va ocupa în continuare de social-media, activare puncte cv, emitere comunicate de presă, analiză serioasă cu privire la probleme sociale și alte activități de leisure pentru corportaiști - a ridicat acțiunile companiei la cote absolut uluitoare pentru un start-up care nu are nici măcar un an vechime.

„Dl. Cioloș va asigura tranziția de la Ro100 la Linkedin în următorii 3 ani, păstrând însă specificul local. În funcție de tendințele pieței, dl. Cioloș ar putea pleca și mai devreme din firmă spre finalul anului 2020”, spun analiștii. „Pentru oameni de tipul tehnocrat ca Stolo sau Ciolo există tot timpul o cerință pe piață. Odată la vreo trei-patru ani întâlnesc un angel investor și lansează o afacere de genul ăsta pe piață, o ridică până la vreun 10% share și o vând. Easy money”. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Tuesday, 16.10.2018 13:13 IT & Știința

National Cinematografic