Studiu alarmant. Tot mai puțini români se prefac că citesc

Semnal de alarmă tras de librari. Se știa deja că românii nu prea citesc, dar măcar stăteam bine la numărul de cetățeni care se prefac că citesc, de obicei în metrou, în tren sau la mare, pe șezlong. Din păcate, chiar și prefăcătoria a scăzut, semn că românii nu se mai jenează să se arate așa cum sunt: niște analfabeți funcțional care se uită exclusiv în telefoane.

”Sunt om de 40 de ani și în viața mea n-am văzut atât de puțini oameni care se prefac că citesc. În prezent doar fetele care se duc la ceainărie ca să-și facă selfiuri și să le posteze pe Instagram se mai prefac că citesc o carte.”, susține Marian din Berceni, care se preface că citește o carte pe lună, el fiind un caz fericit.

Ce e mai alarmant e că din casele românilor au dispărut cărțile lăsate pe măsuțele de cafea cu semn de carte în ele, la derută, să creadă musafirii că gazdele sunt mari cititori. De departe cel mai grav e că din toalete au dispărut total cărțile, ele fiind înlocuite cu prize USB pentru telefoane. Nici măcar preoții nu se mai prefac că citesc din Evanghelii, ei citind mai nou pe față direct din tablete.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
12 august 2021 17:37
Citește mai mult despre: cărți ceainărie citit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult