Studiu! Bărbaţii cu chelie sunt cu 30% mai atrăgători pentru porumbei

Blestem pentru păcatele strămoşilor sau semn de virilitate şi înţelepciune? Dacă eşti unul din acei bărbaţi care consideră că un craniu lucios te face mai atrăgător, s-ar putea să ai dreptate! Un studiu recent al Universităţii Britanice din Londra arată că bărbaţii chei sunt cu până la 30% mai atrăgători, doar că pentru păsări, în special porumbei şi pescăruşi.

„Lipsa părului e un semnal puternic pentru anumite specii de zburătoare, care atunci când văd o chelie sclipitoare simt nevoia să-şi marcheze teritoriul. Mai ales pentru porumbeii tineri, fără experienţă – chelia îi ajută să ţintească”, explică Theo Kojak, coordonatorul studiului.

„Pe scurt, dacă în Cişmigiu se plimbă Cristian Tudor Popescu şi Gigi Gheorghiu, cel dintâi are cu 30% mai multe şanse să plece de acolo cu un suvenir lipicios în creştetul capului. Pur şi simplu aşa funcţionează instinctele rudimentare ale porumbelului.”

„Căciula nu ajută foarte mult”, adaugă cercetătorul. „Ai naibii, îşi dau cumva seama că dedesubt ai o chelie şi te urmăresc până o dai jos.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

30 octombrie 2018 10:41
Citește mai mult despre: chelie porumbei tinta sigura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult