Studiu! Cei care dau Share pe Facebook la imagini cu citate, mult mai predispuşi să devină cocalari

Cercetătorii britanici atrag atenţia asupra unui fenomen îngrijorător: în loc să gândească, tot mai mulţi utilizatori de Facebook preferă să dea Share la imagini cu citate din ce-au gândit alţii. Britanicii estimează că o astfel de persoană, dacă nu îşi schimbă atitudinea, se va transforma într-un cocalar în cel mult 3 ani.

„Din punct de vedere uman, este mult mai indicat să spui o tâmpenie, dar măcar să fie a ta, decât să îţi asumi gândurile considerate înţelepte pe care le-a avut cineva cu mult înaintea ta”, spune şeful echipei de cercetare. „Asta dacă nu vrei să fii pus pe aceeaşi treaptă a evoluţiei cu un papagal sau cu premierul României, Victor Ponta.”

Cercetătorii britanici atrag totuşi atenţia că nici gândurile originale în exces nu sunt benefice unei fiinţe umane, pentru că există riscul să te tranformi în filosof. Şi nu e deloc firesc să ajungi în situaţia unui Hegel, de exemplu, care a scris o operă de sute de pagini, Fenomenologia spiritului, despre care spunea că o înţeleg doar el şi Dumnezeu.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Calin
17 ianuarie 2014 08:01

Alte articole

Vezi mai mult