Studiu! Cele mai multe pisici fug de acasă pentru că stăpânul nu are Instagram

Da, cu toții ne dorim o pisică, pentru că e un animal simpatic, dar câți stăpâni sunt cu adevărați deciși să facă și sacrificiile necesare pentru a avea un astfel de animal în casă? „Creșterea unui astfel de animal pufos prespune responsabilități, nu e suficient doar să-i dai apă și mâncare, pisica are nevoie și de afecțiune și un cont de instagram, unde să apară în poze cel puțin odată pe săptămână”, explică Ian Deutzswebl, care a coordonat un studiu despre feline la universitatea din Maastricht.

Concluziile studiului sunt remarcabile, fiind primul studiu pe pisici domestice făcut în Europa din 1882. „Condițiile de păstrare a unei pisici s-au schimbat radical în ultimul secol. Pisica nu mai umblă aiurea prin vecini ci stă pe pervazul ferestrei unde așteaptă să fie fotografiată de trecători sau de oamenii din casă. Un telefon cu o cameră bună este esențial în îngrijirea unei pisici, altfel fuge de-acasă la un stăpân care-i acordă atenția cuvenită”, spun cercetătorii.

Pisica este al doilea cel mai fotografiat animal din lume după tenie, care se găsește de obicei înconjurată de un sărac din lumea a treia care moare de foame. Aceste fotografii sunt foarte des premiate, spre deosebire de cele cu pisici care, în ciuda afirmațiilor făcute de proprietari, nu sunt și nu au fost niciodată atât de „simpatice”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

14 aprilie 2019 09:04
Citește mai mult despre: instagram pisici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult