O echipă de oameni de ştiinţă din România dezvăluie rezultatul unui studiu serios făcut pe cormorani. Se pare că aceste păsări de apă mănâncă peşte nu din lăcomie, ci din nevoie, pentru că în lacuri nu creşte altceva. Savanţii au dat cormoranilor să mănânce diverse lucruri şi au văzut că peştele e abia pe locul 5 în topul preferinţelor culinare, după ceafă, cârnaţi, coaste şi mici. Dacă ar fi cefe în lacuri, cormoranii nici nu s-ar atinge de peşti, spun oamenii de ştiinţă.cormoran_mananca_ceafa.jpg

“Cormoranul nu e un animal prost. Dimpotrivă. Dacă îi pui în faţă un peşte şi o ceafă, el alege invariabil ceafa. E practic la fel de inteligent ca un om. Cormoranii ajung să mănânce cantităţi mari de peşte pentru că ei caută cefe! Ei au nevoie de nutrienţii pe care o singură ceafă i-ar asigura cu brio. Nu e un animal dăunător, e un animal neînţeles, căruia nu i se oferă ceafa pe care o merită”, spune Decebal Popescu, savantul care a publicat studiul.

Savanţii au observat chiar că un cormoran va prefera ceafa cu cartofi prăjiţi şi doar dacă moare de foame acceptă piureul, pe care îl mănâncă în silă. Cormoranul nu suportă verdeţurile şi curăţă cu multă atenţie orice fel de ierburi agăţate când prinde peştii, un alt semn că e un animal nobil, cu o aversiune faţă de veganism.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Friday, 01.03.2019 15:23 IT & Știința

National Cinematografic