Studiu: De ce au bărbaţii sfârcuri? Ca să ştie femeile unde au inima şi să le-o sfâşie mai uşor

Un grup de cercetători de la Universitatea din Verona a realizat un studiu referitor la misterul legat de sfârcurile bărbaților. De ce au sfârcuri deși nu alăptează? Deși până acum se credea că sunt un vestigiu genetic, cam ca restul de coadă, s-a descoperit că, de fapt, au un rol mult mai important: ele arată pe corpul bărbătesc zona în care se află inima, pentru ca femeile să o poată identifica și sfâșia mai ușor. 

„Ca animal, bărbatul uman este cel mai periculos prădător de pe planetă, aproape că nu are dușmani naturali. De aceea Mama Natură, în bunăvoința ei, i-a prevăzut pe bărbați cu sfârcuri, să fie vulnerabili în fața femeilor, să echilibreze balanța”, a declarat șeful echipei de cercetători, profesorul Leonardo Montague. Când sunt fericiți, bărbații emit un feromon specific, care poate fi identificat doar de femei. „Ele văd totul ca în Mortal Kombat, le apare pe vizor „FINISH HIM”, și sunt atrase inexorabil de aceștia.

Experții au arătat că bărbații se pot apăra de acest pericol dacă nu se spală multe zile, pentru a acoperi mirosul de feromoni. „Din cercetările noastre a reieșit că bărbații nespălați și boschetarii nu prea au șanse să fie răniți la inimă de vreo femeie”, spune profesorul Montague. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

7 aprilie 2015 18:05
Citește mai mult despre: inimă sfârcuri sfâșiat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult