Studiu! E atât de ieftin să aduci rable din Germania încât mai mulţi ţărani cresc găini în Golf decât în Oltcit

Subvenţii mascate pentru fermieri? Numărul record de maşini second-hand importate din Germania produce efecte benefice pentru ţărani, care deja renunţă la tradiţionalele coteţe Oltcit şi trec la Golfuri, care au dotări superioare.

“În Oltcit încăpeau doar 8 găini outoare. Am luat un Golf IV şi acum pe lângă 10 găini ţin şi un purcel în portbagaj. Oltcitul l-am tăiat şi am făcut o roabă din el”, explică un ţăran.

Analiştii spun că principalul factor de înnoire a parcului auto naţional este invidia. Când văd vecinii că un ţăran din satul lor a schimbat coteţul Oltcit şi ţine găinile în Golf, vor şi ei. Pe cumpărătorii de rable din Germania nu-i interesează capacitatea cilindrică şi nici cât consumă, pentru că ei nu pornesc maşinile. Totuşi, pentru că sunt fuduli, românii vor maşini cu vopsea metalizată, volan de piele şi jante de aliaj, sau xenon, că vor să se laude cu condiţiile în care trăiesc găinile din noul lor coteţ din Germania.

“Aşa e ţăranul român, e o putoare, dar se orientează. Decât să muncească o săptămână ca să facă un coteţ, mai bine dă un preţ de nimic pe un Volkswagen şi bagă orătăniile în el”, spune Marian Coltea, agent vânzări auto.

Scris de Ionut
11 ianuarie 2018 15:01
Citește mai mult despre: golf oltcit second hand

Alte articole

Vezi mai mult