Studiu: Hainele produse în Vaslui rup, agaţă şi pătează celelalte haine în maşina de spălat

Un studiu efectuat de savanţii români pe mai multe coşuri de rufe demonstrează că hainele produse în fabricile de textile din Vaslui distrug celelalte haine, măcinând nervii oamenilor din toată lumea.

„Foarte mulţi oameni se întrebau: Cum dracu’ se întâmplă că găseşti ba un nasture lipsă, ba ditamai crăpătura, ba haină decolorată sau de altă culoare, sau pătată? Ei bine, am filmat cu încetinitorul întreg procesul de spălare şi am văzut că textilele din Vaslui par posedate”, spune Decebal Popescu, cercetător textilist.

În imagini se vede clar cum un pulover fabricat în Bârlad prinde o rochie H&M şi îşi lasă toate culorile pe ea. Nişte şosete vasluiene pătrund în interiorul unei jachete Stradivarius şi o fac toată numai pete, apoi îi desfac fermoarul şi îi rup căptuşeala, umplând celelalte haine de fulgi şi scame.

Savanţii spun că singura soluţie ar fi ca hainele produse în Vaslui să aibă etichete vizibile, pentru a fi spălate separat de celelalte haine.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
11 martie 2014 14:03

Alte articole

Vezi mai mult