Studiu! În medie, un român mănâncă într-o zi mai multe E-uri decât citeşte

Stăm prost cu lectura, dar şi mai prost cu dieta! Un studiu realizat de cercetătorii Institutului de Nutriţie „Marcel Cantacuzino” din Tecuci arată că, în medie, un român mănâncă într-o zi mai multe E-uri decât citeşte.

„O singură felie de parizer are mai multe E-uri decât o pagină din ‘Moromeţii’, şi ăla, de bine, de rău, e un roman în care predomină consoanele”, spune Marian Vlad, coordonatorul studiului. „Ce să ne facem atunci cu românii care mănâncă maioneză cu lingura şi nu citesc toată săptămâna decât horoscopul şi ‘Fata de la pagina 5’? Ajungem la nişte cifre înfricoşătoare: chiar şi 40 de E-uri înfulecate la un singur E lecturat. Dacă vrem să trăim sănătos, raportul ar trebui să fie fix invers.”

„Spre deosebire de hrana cu E-uri, cărţile cu E-uri sunt bune. Nimeni n-ar vrea să citească ‘Tinrţ fără tinrţ’ de Mircea Liade sau ‘Lucafărul’ de Mihai Minscu”, explică cercetătorul. „Cât despre scăpatul de E-urile din mâncare, putem începe cu un triunghi de brânză La Vache Qui Rit. Are zero E-uri şi cnţn 100% ingrdint din lapt.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

25 ianuarie 2018 11:35
Citește mai mult despre: aditivi branza carti mancare nutritie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult