Studiu: În plin secol XXI, mulţi români încă îşi devirusează PC-urile folosind leacuri băbeşti

“Dacă ai instalat un program suspect, înfige o funie de usturoi în portul USB şi stropeşte ecranul cu supă limpede de găină!” Acest sfat ar putea părea ridicol unui utilizator experimentat, însă mii de români încă îşi devirusează calculatoarele folosind leacuri băbeşti, arată un studiu recent.

“Mi se mişca din ce în ce mai greu calculatorul, îmi apăreau reclame dubioase din senin şi cred că nişte hackeri pakistanezi se foloseau de cartea mea de credit”, se plânge un fost adept al tratamentelor naturiste. “Primul meu reflex a fost să frec cablul de internet cu o jumătate de ceapă, cum făcea bunicul. Nevăzând nicio schimbare, am mers chiar şi la vrăjitoare. Mi-a descântat desktopul, mi-a agăţat în dreptul coolerului un smoc de păr de pisică şi m-a asigurat că totul va merge brici. De unde? Aveam mai mulţi viruşi decât înainte.”

“Într-un final, la insistenţele copiilor, mi-am instalat noul Bitdefender şi lucrurile au început să evolueze în bine. O fi funcţionat ceaiul de talpa-gâştei la viruşii de pe vremea străbunicii, că erau mai blânzi, dar de la poluarea asta s-au înrăit şi ei. Când ai o infecţie serioasă, mai bine iei un antivirus cinstit decât să-ţi pui comprese cu mămăligă pe hard disk.”

Articol recomandat de Bitdefender.

18 iulie 2013 05:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult