Conform unui studiu Eurostat citat de Organizația Mondială a Sănătății, mai bine de 70% din români nu-și aduc aminte dacă au fumat vreodată drogul ilegal marijuana. Ancheta s-a realizat prin intervieverea directă a unui eșantion reprezentativ format din 2800 de subiecți. 

chello_lan_de_marijuana.jpg

„Rezultatele sunt de-a dreptul îngrijorătoare pentru întreaga populație. Nu doar că românii nu-și mai aduc aminte dacă au fumat sau nu dar, aparent, nici măcar nu le pasă. Deși majoritatea au spus „nu știu”, un important procent din populație a scris pe chestionar „dă-te-n p*** mea” sau expresii similare. Problema drogului ilegal marijuana este una importantă pentru că tot mai mulți tineri cad pradă acestui viciu care te face indiferent la realitatea cotidiană”, a declarat Costel Dragomirescu, președintele agenției naționale anti-drog.

Pentru că este o țară foarte serioasă, România are una din cele mai dure legislații anti-drog din Uniunea Europeană dar oficialii de la Bruxelles cer înăsprirea acesteia. „În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul Tudose, acesta a fost chestionat pe problemă, a făcut o pauză de 30 de secunde și apoi a întrebat despre ce studiu e vorba”, a precizat președintele comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Friday, 18.08.2017 14:47 IT & Știința

National Cinematografic