Conform unui studiu Eurostat citat de Organizația Mondială a Sănătății, mai bine de 70% din români nu-și aduc aminte dacă au fumat vreodată drogul ilegal marijuana. Ancheta s-a realizat prin intervieverea directă a unui eșantion reprezentativ format din 2800 de subiecți. 

chello_lan_de_marijuana.jpg

„Rezultatele sunt de-a dreptul îngrijorătoare pentru întreaga populație. Nu doar că românii nu-și mai aduc aminte dacă au fumat sau nu dar, aparent, nici măcar nu le pasă. Deși majoritatea au spus „nu știu”, un important procent din populație a scris pe chestionar „dă-te-n p*** mea” sau expresii similare. Problema drogului ilegal marijuana este una importantă pentru că tot mai mulți tineri cad pradă acestui viciu care te face indiferent la realitatea cotidiană”, a declarat Costel Dragomirescu, președintele agenției naționale anti-drog.

Pentru că este o țară foarte serioasă, România are una din cele mai dure legislații anti-drog din Uniunea Europeană dar oficialii de la Bruxelles cer înăsprirea acesteia. „În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul Tudose, acesta a fost chestionat pe problemă, a făcut o pauză de 30 de secunde și apoi a întrebat despre ce studiu e vorba”, a precizat președintele comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 18.08.2017 16:47 IT & Știința

National Cinematografic