Studiu îngrijorător. 70% din români nu-şi mai amintesc dacă au fumat sau nu marijuana

Conform unui studiu Eurostat citat de Organizația Mondială a Sănătății, mai bine de 70% din români nu-și aduc aminte dacă au fumat vreodată drogul ilegal marijuana. Ancheta s-a realizat prin intervieverea directă a unui eșantion reprezentativ format din 2800 de subiecți.

„Rezultatele sunt de-a dreptul îngrijorătoare pentru întreaga populație. Nu doar că românii nu-și mai aduc aminte dacă au fumat sau nu dar, aparent, nici măcar nu le pasă. Deși majoritatea au spus „nu știu”, un important procent din populație a scris pe chestionar „dă-te-n p*** mea” sau expresii similare. Problema drogului ilegal marijuana este una importantă pentru că tot mai mulți tineri cad pradă acestui viciu care te face indiferent la realitatea cotidiană”, a declarat Costel Dragomirescu, președintele agenției naționale anti-drog.

Pentru că este o țară foarte serioasă, România are una din cele mai dure legislații anti-drog din Uniunea Europeană dar oficialii de la Bruxelles cer înăsprirea acesteia. „În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul Tudose, acesta a fost chestionat pe problemă, a făcut o pauză de 30 de secunde și apoi a întrebat despre ce studiu e vorba”, a precizat președintele comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 august 2017 14:08
Citește mai mult despre: marijuana

Alte articole

Vezi mai mult