Studiu: La metrou au semnal la telefon doar călătorii care au probleme cu auzul

Dupa un an de cercetari asidue si experimente, cercetatorii britanici au tras o concluzie aproape incredibila dar uşor de verificat. Se pare că, în tunelurile de la metrou şi între staţii, persoanele cu deficienţe de auz au cea mai bună recepţie.

„Deocamdată nu am găsit o explicaţie pentru acest fenomen. Cel mai probabil are legătură cu timpanul slăbit al surzilor şi urechea interioară. Ce este îngrijorător este faptul că pe surzi chestia asta nu-i deranajează deloc”, spune unul din cercetătorii care a participat la studiu. Astfel, se pare că persoanele cu deficienţe de auz sunt foarte fericite când reuşesc să fie sunate la metrou, răspunzând de fiecare dată cu un călduros „ăăăăăă, aaaa, nu te aud, sunt la metrou. Nu te aud, mai zi odată. Sunt la metrou, da. Spune!”.

Cercetătorii speră să folosească datele obţinute în urma studiului pentru a înţelege de ce, tot în acelaşi domeniu, tot oamenii surzi sunt cei care primesc telefon de fiecare dată când sunt în autobuz şi este multă lume în jur. „O fi ceva legat de deplasarea şi schimbarea de celulă sau o empatie specială între oameni”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

24 septembrie 2013 03:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult