Studiu. Maimuţele cred în creaţionism, pentru că refuză să creadă că din ele au ieşit români

Cercetări științifice purtate pe mai mulți cimpanzei de la Zoo Băneasa, dar și pe alte primate, au scos la iveală religiozitatea acestora, tot mai accentuată în ultima vreme. Astfel, cele mai multe maimuțe cred că lumea a fost creată de un cimpanzeu magic care poate să învie oamenii, să înmulțească bananele și pâinea, te-ajută la examene și să ai noroc în viață.

„Trebuie să ne înțelegem că s-a ajuns la această situație printr-o constrângere. Acest lucru nu se întâmplă și la maimuțele din Suedia sau Noua Zeelandă ci doar la maimuțele românești, care cred că dacă teoria lui Darwin ar fi corectă înseamnă că în câteva sute de mii de ani ar putea evolua în români. Asta întristează foarte mult maimuțele, dar și pe unii oameni”, a declarat simianologul Decebal Popescu.

„Noi considerăm că am fost o specie decentă până acum, ne-am decojit liniștiți banana, am viețuit în relativă pace pe aceste crăci și nu am umplut râurile cu PET-uri. E-adevărat, mai aruncăm cu căcat unii în alții, în joacă, dar niciodată nu ne-a trecut prin cap să-l mâncăm, așa cum fac românii de fiecare dată când intră în Parlament. Serios, dacă evoluția ne va transforma în ăștia mai bine mergem în direcția cealaltă și ne întoarcem în mare”, a declarat un vice-cimpanzeul Toader Bobo, de la Asociația Maimuțelor din România.

Scris de Ef
22 februarie 2018 14:02
Citește mai mult despre: maimute romani

Alte articole

Vezi mai mult