Studiu: Metoda preferată de români pentru a localiza telefonul pierdut rămâne rugăciunea

În pofida progresului tehnologic din ultimii ani, Dumnezeu rămâne cea mai îndrăgită metodă de securizare a telefonului mobil la români, arată un studiu recent. Ca şi în cazul cardurilor bancare, peste 90% din victimele furturilor de telefoane apelează numai la rugăciune pentru a-şi găsi sau dezactiva aparatele.

“Deşi au fost avertizaţi că sfinţii sunt complet depăşiţi de sistemele de operare ale smartphone-urilor de ultimă generaţie”, spune Decebal Popescu, expert în teologie mobilă, “majoritatea românilor aleg în continuare să dea un acatist atunci când se trezesc cu telefonul ‘şutit’ în autobuz sau pe stradă.”

“Sfinte Nectarie, localizează-mi GPS-ul, nu-l lăsa pe hoţ să vorbească pe abonamentul meu, şterge-mi datele confidenţiale, amin” nu e o rugăciune foarte eficientă, spun specialiştii. Nici busuiocul sub pernă, oricât de apreciat ar fi fost de străbunicii noştri, nu dă rezultate mai bune.

“Nu spun să nu folosească în continuare rugăciunea, dar numai ca metodă complementară, pe lângă una care chiar dă rezultate. Cum ar fi să-şi instaleze din timp Bitdefender Anti-Theft pe dispozitivele cu Android“, adaugă renumitul teolog.

23 decembrie 2013 12:12

Alte articole

Vezi mai mult