Studiu. Omul de Bugethal rupea ușa peșterii la ora 15:00

Arheologii care lucrau la un set de săpături au descoperit scheletul epuzitat de treabă al unui strămoș al funcționarului, care pare să fi dormit în paleolitic. Supranumit Omul de Bugethal, după conformația oaselor, curul mare, brațe subțiri, lobul frontal foarte puțin dezvoltat, arheologii au stabilit că acesta rupea ura peșterii la ora 16.00.

„Omul de Bugethal provine din acea perioadă a evoluției umane când a început diversificarea activităților. Unii oameni primitivi erau vântători-culegători, alții aveau grijă de pui și alții, cei mai primitivi, le spuneau primelor două categorii ce să facă. Asta dacă îi prindeai în peșteră, că de obicei nu erau acolo ci dormeau printr-un copac sau furau din munca altora”, spune arheologul Decebal Popescu.

Aparent, deși era inutil pentru societate, Omul de Bugethal nu a fost exterminat ca vărul său, omul de Neanderthal și urmași ai acestuia încă se mai găsesc pe tot teritoriul Europei. O formă avansată a acestuia este Omul de Bugethal de Bruxelles, care transformă nervii în hârtie și invers.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

9 martie 2021 16:57
Citește mai mult despre: bugetari bugethal om primitiv

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult