Studiu! Oriunde există un blocaj rutier, la cel mult 1 km distanță se află polițistul responsabil

În sfârșit e oficial! Polițiștii reprezintă cea mai importantă, dacă nu chiar singura cauză a blocajelor rutiere din România. În cadrul celui mai amplu studiu al traficului rutier realizat vreodată în România, au fost analizate peste 1 milion de blocaje rutiere și de fiecare dată cauza a fost identificată în persoana unui polițist.

Studiul a scos la iveală și faptul că suprafața pe care se întinde blocajul rutier este direct proporțională cu numărul de polițiști care dirijează circulația în zonă: cu cât sunt mai mulți polițiști, cu atât blocajul este mai amplu. De exemplu, circulația în București ar putea să fie blocată complet, pe absolut toarte străzile și bulevardele, dacă în trafic s-ar afla, în același timp, 174 de polițiști care ar încerca să dirijeze circulația.

Autorii studiului spun că doar existența șaormeriilor împiedică producerea unui dezastru rutier în România. ”Dacă aproximativ 80% dintre polițiștii de la rutieră n-ar fi tot timpul la sau în drum spre o șaormerie, în țara noastră nu s-ar mai putea circula deloc, totul ar fi blocat”, spune șeful echipei de cercetători.

Scris de Calin
15 ianuarie 2015 16:01

Alte articole

Vezi mai mult