Studiu: Pe vremea lui Ceauşescu viaţa era atât de oribilă, că românii mergeau la nunţi de plăcere

Comunismul a produs monstruozităţi inimaginabile! Înainte de ‘89 oamenii se duceau la nunţi de drag, în primul rând pentru că acolo ţi se dădea garantat o friptură şi nu tu riscai puşcăria, ci mirele sau socrii. Era sarcina lor să găsească măsline sau brânză pentru aperitiv, iar tu nu trebuia să stai la coadă cu zilele, sau să te milogeşti pe la nomenclaturişti şi securişti să te lase şi pe tine să intri în cantina partidului.

Antropologul Decebal Popescu spune că populaţia ajunsese într-un asemenea hal de îndobitocire pentru că la televizor vedeai doar congresele lui Ceauşescu, sau cum rage Cotabiţă: “Era explicabil de ce abia aşteptai să mergi la o nuntă, iar darul dat mirilor era un preţ infim”, spune Decebal Popescu.

“Sigur, pe atunci ştiai că mirii fac ceva folositor cu banii, nu îi aruncă pe imbecilităţi gen flori de mii de Euro, sau fotografi şi cameramani, care înregistrează un eveniment la care nimeni nu vrea să se mai uite vreodată, cum se face la nunţile de acum. Pe atunci chiar vedeai oameni fericiţi la nunţi, nu ca acum, când aproape toţi sunt jenaţi de cocălărismele şi ţigănismele făcute de nuntaşi”, a mai declarat Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
30 mai 2015 13:05