Studiu! Prezenţa unei tipe sexy la birou scade masiv concediile cerute de bărbaţii din corporaţii

Un studiu comandat recent de o multinaţională din domeniul IT poate revoluţiona felul în care managerii de HR işi fidelizează angajaţii. Studiul respectiv, care a implicat angajarea a trei fotomodele pe o perioadă de şase luni, a evidenţiat faptul că numărul de concedii cerute de angajaţi a scăzut cu peste 90%, excepţie făcând câteva cazuri izolate care au necesitat tratament la spital.

„Nici noi nu ne aşteptam. După prima săptămână de lucru a colegelor ne-am trezit cu anulări masive (n.r. de concedii), majoritatea pentru lunile iulie şi august. Cei de la agenţia de turism cu care lucrăm nu au înţeles ce se întâmplă, pentru că oamenii respectivi îşi achitaseră în avans sejururile. Apoi am constatat că toată lumea stătea peste program indiferent de oră, atâta timp cât şi colegele făceau asta. Iar la team building nu numai că prezenţa a fost 100%, dar colegii au ţinut să angajăm şi un operator, ca la nuntă”, a explicat Decebal Popescu, HR manager.

Surse din cadrul companiei susţin că s-a ajuns la situaţii bizare, un coleg fugind chiar de pe masa de operaţie pentru a mai petrece o zi la birou. De asemenea, contrar a ce se întâmplă în alte organizaţii, venirea weekend-ului era un motiv de depresie pentru angajaţi, care vineri la prânz deja aveau lacrimi în ochi.

Scris de TNR
25 iulie 2016 13:07
Citește mai mult despre: corporatist

Alte articole

Vezi mai mult