Dumitru Prunariu nu a fost doar primul și singurul român ajuns în spațiu, ci și primul om al planetei care cântărea în spațiu mai mult decât pe Terra. Pentru că trăia în România condusă de Nicolae Ceaușescu, Prunariu era atât de slab încât gravitația părea să nu se aplice în cazul lui, dar nici în al altor români.

dumitru_prunariu_spatiu.jpg ”Eram atât de slab încât efectiv pluteam prin camera mea, așa că îmi era foarte ușor să mă antrenez pentru călătoria în spațiu, nu aveam nevoie de cameră specială pentru asta”, își amintește cosmonautul român. ”Atât doar că trebuia să mă antrenez cu geamurile închise, că dacă venea o rafală mai puternică de vânt mă izbea de toți pereții.”

Înainte de a merge în spațiu, însă, Prunariu a fost pus de ruși să mănânce consistent, ca să aibă suficientă energie pentru călătorie, astfel că odată ajuns în spațiu cântărea mai mult decât pe Terra, deși acolo nu exista gravitație. ”Am plutit și în spațiu, ce-i drept, dar nu ca în camera din blocul comunist în care stăteam în țară. Dacă era după mine, rămâneam acolo, nu mă mai întorceam în România”, a oftat cosmonautul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Saturday, 30.12.2017 14:21 IT & Știința

National Cinematografic