Studiu! Prunariu a fost singurul cosmonaut care cântărea mai mult în spaţiu decât în România lui Ceauşescu

Dumitru Prunariu nu a fost doar primul și singurul român ajuns în spațiu, ci și primul om al planetei care cântărea în spațiu mai mult decât pe Terra. Pentru că trăia în România condusă de Nicolae Ceaușescu, Prunariu era atât de slab încât gravitația părea să nu se aplice în cazul lui, dar nici în al altor români.

”Eram atât de slab încât efectiv pluteam prin camera mea, așa că îmi era foarte ușor să mă antrenez pentru călătoria în spațiu, nu aveam nevoie de cameră specială pentru asta”, își amintește cosmonautul român. ”Atât doar că trebuia să mă antrenez cu geamurile închise, că dacă venea o rafală mai puternică de vânt mă izbea de toți pereții.”

Înainte de a merge în spațiu, însă, Prunariu a fost pus de ruși să mănânce consistent, ca să aibă suficientă energie pentru călătorie, astfel că odată ajuns în spațiu cântărea mai mult decât pe Terra, deși acolo nu exista gravitație. ”Am plutit și în spațiu, ce-i drept, dar nu ca în camera din blocul comunist în care stăteam în țară. Dacă era după mine, rămâneam acolo, nu mă mai întorceam în România”, a oftat cosmonautul.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
30 decembrie 2017 12:21
Citește mai mult despre: Ceausescu cosmos prunariu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult