Studiu românesc: diagonala televizorului creşte semnificativ dacă stai mai aproape de ecran

Vrei un televizor mai mare, dar nu ai bani? Savanţii români au identificat o metodă simplă prin care dimensiunea televizorului creşte: te aşezi mai aproape de ecran şi te scufunzi în oceanul de pixeli. Studiul demonstrează că nu diagonala e importantă, ci doar distanţa faţă de ecran.

„Stăteam ca prostul, la 4-5 metri de televizor, abia dacă îl mai vedeam. După ce am citit studiul, mi-am luat un taburet şi stau la 20 cm de ecran. Altă viaţă, frate. Mi-am făcut un selfie, i l-am arătat vecinului meu şi a venit şi el să testeze. Ne-am uitat la un meci unul lângă altul, de la 15 cm. Parcă eram pe teren. Când arbitrul a ridicat cartonaşul roşu, vecinul a ieşit. Atât de credibilă era imaginea”, spune Robert Acrişor, român care deţine un televizor din ce în ce mai mare.

Magazinele e electronice s-au adaptat imediat la noile realităţi: „De ieri nu mai vindem decât un singur model, cu diagonală de 60 cm. Plăteşti în funcţie de distanţa la care vrei să stai. Cu cât stai mai aproape, cu atât preţul creşte, evident”, spune Victor R, vânzător magazin.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
23 martie 2014 08:03

Alte articole

Vezi mai mult