Studiu. Sforăitul românilor care folosesc bormașina tinde să semene cu sunetul ei

Deși la un moment dat părea că cea mai puternică prietenie este între oameni și câinii lor, cu care încep să semene inclusiv fizic, românii au ieșit din nou din tipar. Atracția irezistibilă pe care au ajuns s-o dezvolte de-a lungul anilor față de bormașini se pare că îi face să se identifice cu ele, mulți dându-le și nume.

„Legătura român – bormașină este foarte solidă“, a concluzionat un cercetător britanic după ce s-a mutat într-un bloc din zona Timpuri Noi, fiind trezit aproape în fiecare noapte de sunetul unei bormașini ce părea a încerca să dea o gaură în ciment. „La început am crezut că era ceva izolat, dar zgomotul era exact ca la bormașină: începea brusc și creștea în intensitate, părând că a dat de ceva foarte dur. Apoi pauză și din nou zgomot!“, a descris William Hill.

Misterul a fost soluționat când britanicul a realizat că nu era vorba de lucrări, ci de sforăitul vecinului de deasupra, Sile. Acesta tocmai își luase un rotopercutor cu care dormea în pat și pe care ajunsese să-l imite la perfecție. „Inițial am crezut că este un incident izolat, dar ulterior am constatat că, în medie, după trei luni petrecute cu o bormașină, bărbații încearcă, în subconștient, să o imite în somn“, a explicat William.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

17 aprilie 2023 09:12
Citește mai mult despre: bormașină sforăit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult