Studiu! Singurele 3 cuvinte care pot fi auzite şi de surzi sunt „au”, „intrat” şi „banii”

Savanții români dau din nou lovitura în știință. Un studiu efectuat pe surzi arată că aceștia pot percepe în mod miraculos 3 cuvinte, indiferent de ordinea în care sunt pronunțate și mai ales indiferent de volumul la care sunt redate.

”Am șoptit în ureche unei persoane aleatorii fraza «Au intrat banii» la un volum de 0,5 decibeli. A auzit-o perfect, s-a luminat la față și a și strigat: «Au intrat banii! Yes!» Imediat după asta, am pronunțat fraza «Mă împrumuți și pe mine cu 200 de lei?» Moment în care subiectul s-a dovedit a fi complet surd, nu auzise absolut nimic”, spune savantul Decebal Popescu.

Partea cea mai șocantă a studiului e că dacă persoana care a auzit «Au intrat banii» continuă să primească solicitări de împrumuturi, cel care le solicită primește block pe Facebook, nu i se mai răspunde la SMS și pe Whatsapp își ia Seen cu săptămânile, dar aceste efecte adverse vor mai fi studiate de savanții noștri.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
5 noiembrie 2018 13:11

Alte articole

Vezi mai mult