Studiu. Ţiganii sunt predispuşi să fie fulgeraţi, pentru că intră mai des în contact direct cu fierul

Furtunile din ultimul timp au readus în discuţie problema etnică gravă din ţara noastră, mai precis ţiganii care sunt loviţi de fulgere cu o frecvenţă mult mai mare decât românii. Din cauza contactului aproape permanent cu fierul vechi, membrii etniei spun că “parcă ne caută Dumnezeu să nă trăznească”. Dacă n-ar face câte 8-9 copii, ţiganii din România ar dispărea în câţiva ani, loviţi de fulgere.

“Pe locul doi în topul celor fulgeraţi sunt saşii, care meşteresc chestii tehnice şi ating mult fier, iar pe locul trei ungurii, pentru că ei au cai, ca orice popor migrator, şi trebuie să le facă potcoave. Românii sunt în deplină siguranţă, ei sunt încă în epoca pietrei şi uneltele lor sunt din lemn, os sau piatră şlefuită”, explică Decebal Popescu, expert în descărcări electrice.

“În timpul unei furtuni, acolo unde e fier e şi fulger, dar de cele mai multe ori e şi un ţigan”, arată concluzia studiului. Studiul recomandă ţiganilor fie să treacă pe neferoase, fie să poarte cizme cu talpă groasă de cauciuc, dar din păcate recomandarea nu poate ajunge la ţigani, că ei nu prea ştiu să citească. Experţii de extremă dreaptă susţin o altă soluţie, despre care ei susţin că ar fi mult mai practică, mai precis împământarea.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
4 iulie 2017 11:25
Citește mai mult despre: fier fulger tigani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult