Summit pe schimbarea climei. România speră să afle dacă e de rău pentru prune

Luare de cuvânt istorică la ONU din partea României, în chestiunea schimbărilor climatice. România, prin trimisul oficial Văru Săndel, a cerut savanților mai multă implicare și un răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor românilor: Schimbarea climei va fi de rău pentru prune?

România apreciază că se discută prea mult despre creșterea nivelului oceanului planetar și prea puțin despre efectele încălzirii globale asupra coacerii prunelor, asupra conținutului de zahăr și mai ales asupra efectelor pe care le resimte un român mediu, cu un cazan mediu, când vrea să facă țuica.

La o căutare rapidă în documentele oficiale privind schimbarea climei, n-am regăsit deloc termenul „boască”, sau „tescovină”, și nici „cazan”, se plânge Decebal Popescu, biolog și botanist român. Savantul român vrea explicații detaliate de la ONU, după ce a constatat că o temperatură mai mare ajută prunele să se coacă mai repede: ”Cred că omenirea preferă un Pământ pe care poți bea țuică proaspătă încă din iunie”, a declarat Decebal Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
27 octombrie 2021 17:10
Citește mai mult despre: climă prune

Alte articole

Vezi mai mult