Suntem creduli. Într-un sat din Teleorman localnicii află abia la 40 ani că nu îi aduce barza

Deși membră UE din 2007, România este încă departe de tot ceea ce înseamnă civilizație occidentală. Un bun exemplu în acest sens este județul Teleorman, unde există comunități rurale care probabil ar fi fost considerate prea naive chiar și în Evul Mediu.

De exemplu, într-un astfel de sat teleormăneam localnicii află, în medie, abia la 40 de ani că nu sunt aduși pe lume de barză. Și tot barza este cea despre care teleormănenii spun că vine să te ia înapoi după ce mori. Nimeni nu şi-a pus întrebarea cine aduce copiii iarna, dovadă că, dacă nu ai auzit de Moş Crăciun, n-ai cum să crezi!

Români creduli nu se găsesc doar în Teleormanul rural, ci și în alte județe, incluzând aici și mediul urban. De exemplu, sunt naivi care cred că iaurtul se face din lapte praf, aracet, sau făină de lapte! Ba mai sunt unii care beau voiniceşte pe datorie, că le-a zis cârciumarul că din iunie se reduce TVA-ul şi la bere.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

2 iunie 2015 11:06