Sustenabil! Un braconier român prinde pește cu curent de la panouri solare

Poveste de succes în comuna Izlaz, unde românul Robert Acrișor, pasionat de braconaj, și-a montat panouri solare pe barcă și prinde peștii în mod sustenabil, cu curent regenerabil. Cu ajutorul unei baterii de tractor, furată de la un vecin, Acrișor poate stoca energia solară și poate bracona chiar și noaptea.

Reușita românului a fost remarcată de autorități. Atât primarul cât și șeful de post au văzut ce sistem are Acrișor pe barcă și i-au impus să implementeze sistemul în toată localitatea. ”Inițial mă speriasem, credeam că vor să le bag panouri solare în primărie sau la sediul Poliției. Asta ar fi însemnat muncă și eu nu fac așa ceva, sunt din neam de putori”, a declarat Robert Acrișor.

În realitate, invenția românului a fost aplicată pe toate bărcile din sat, iar acum Izlazul are 200 de braconieri sustenabili cu curent de la panouri fotovoltaice, explică primarul. ”Asta va aduce bani în comună, se vor reduce furturile de găini și comuna Izlaz va privi cu încredere spre viitor, mulțumită unor oameni ca Robert Acrișor”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
18 noiembrie 2023 09:46
Citește mai mult despre: braconaj Izlaz panouri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult