Tăbliţele de la Tărtăria, revendicate de Beligan: Sunt actele mele din Paleolitic!

Muzeul Naţional de Istorie a primit o somaţie din partea actorului Radu Beligan, care solicită să-i fie înapoiate tăbliţele de lut de la Tărtăria, susţinând că aşa arătau buletinele şi certificatele de naştere în Paleolitic.

„Ţin minte şi acum ziua aceea în care am ieşit din peştera în care locuiam, mă duceam să-mi declar arcul la Fisc, când m-am pomenit că nu mai am actele. Le ţineam legate de gât cu un şiret din piele de căprioară. Nu vreţi să ştiţi ce-am păţit până mi-au eliberat un duplicat. Am aşteptat 6 luni să se usuce la soare, era o birocraţie şi vremea aia…”, povesteşte nostalgic Radu Beligan.

Beligan spune că cele trei tăbliţe nu sunt nicidecum misterioase şi că de 6000 de ani le caută, fiind dispus să dea Muzeului de Istorie o mică recompensă.

„Dacă vă uitaţi cu atenţie, pe una se vede o doamnă cu un copil în braţe, în dreapta fiind un vânător. Sunt părinţii mei, aşa se dădeau certificatele de naştere pe atunci. Celelalte două tăbliţe sunt buletinul şi permisul de vânătoare”, explică Beligan.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
20 februarie 2014 20:02

Alte articole

Vezi mai mult