Târg de joburi, eșec total! Din 10.000 de candidați niciunul nu era programator

Dezamăgire la cel mai mare târg de joburi din România, unde din păcate angajatorii n-au găsit niciun programator. Din cei 10.000 de candidați, se pare că niciunul n-avea pe CV cunoștințe de  C++ developer, Lead Angular developer, Lead Java developer, Java developer, Python developer, Vue developer, deși astfel de programatori erau foarte căutați, de exemplu de compania Tech Talent.

Disperați, oamenii de HR au încercat să-i învețe puțină programare pe cei veniți să se angajeze: ”Deci, fiți atent. Deschideți browserul, intrați pe Stack Overflow, dați un search, copy, paste, compilați, aia a fost”. Un instalator venit la târg s-a arătat însă sceptic: ”Păi, dacă are overflow, nu-i bag și niște câlți, ca să nu mai dea pe dinafară?”.

”Să vă spun un caz concret. Vine omul, CV beton, 12 ani experiență. Lucrase ca șofer de TIR. Și-l întreb așa discret: auziți, niște Java nu știți? Nu. Table știți? Bun. Și n-ați mai lucrat deloc pe gaming? Poate ați făcut pe lângă jobul principal. Nimic”, se plânge Mioara Papuc, angajată HR venită la târg. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

9 septembrie 2021 08:34
Citește mai mult despre: angajare programatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult